Suosikkiprinsessaelokuvani!

Kuten te rakkaat blogini lukijat tiedättekin, minulla on näitä prinsessahaaveiluitani, jotka ovat olleet osa elämääni niin kauan kuin muistan. Ja olen kiinnostunut kaikesta prinsessoihin – ja vähän muihinkin kuninkaallisiin – liittyvästä, niin tosielämän prinsessoista kuin aihetta sivuavista populaarikulttuurin tuotteistakin. Ja niitähän todellakin riittää, minun onnekseni! Yksi minulle rakas fanituksen osa-alue on prinsessa-aiheiset elokuvat. Tai muuta kuninkaallista elämää käsittelevät elokuvat, joista monet ovat todella koskettavia.

Koska erilaiset prinsessaelokuvat eivät välttämättä ole kaikille tuttuja, ajattelin, että kerron tämänkertaisessa postauksessani hieman näistä elokuvista, ja erityisesti niistä, jotka ovat minulle itselleni rakkaita. Taas kerran iskee valinnanvaikeus, erilaisia hyviä prinsessaelokuviahan on todella paljon, enkä saa mahdutettua niitä kaikkia tähän yhteen postaukseen. Mutta onneksi netistä löytyy kyllä hyvin tietoa ja erilaisia vinkkejä, jos kiinnostutte aiheesta ja haluatte tietää siitä lisää. Google vain käyttöön!

Tuhkimo ja Prinsessa Ruusunen

Osaan rakastamistani prinsessaelokuvista olen tutustunut luonnollisesti jo ihan pikkuisena, erityisesti erilaisiin Disney-elokuviin. Sitten olen tietysti aina sännännyt elokuviin, kun uusia elokuvia on ilmestynyt, ja joskus olen saanut vinkkejä ihan pelattuani prinsessa-aiheisia pelejä – niihinkin kannattaa muuten tutustua! Voisinkin aloittaa ihan lempipiirretyistäni. Disney-piirretty Tuhkimo on ehdottomasti yksi suosikeistani. Tarina on varmasti kaikille iltasatuja kuunnelleille tuttu. Ja elokuvastahan on tehty myös jatko-osa: Tuhkimo II – Unelmien prinsessa. Suosittelen lämpimästi!

Sitten on ehdottomasti mainittava toinen Disney-klassikko eli Prinsessa Ruusunen, joka uinui vuosia odottamassa Prinssi Uljaan suudelmaa. Kyseessä on aivan ihana piirretty, olen nähnyt sen varmaan tuhat kertaa! Sittenhän on olemassa myös vanha Suomi-filmi Prinsessa Ruusunen, joka on vuodelta 1949 ja sen on ohjannut Edvin Laine. Tämä elokuva on siis oikeiden näyttelijöiden näyttelemä. Se on mustavalkoelokuva, mikä tuntuu välillä vähän hassulta, mutta kummatkin ovat tutustumisen arvoisia tuotoksia.

Prinsessapäiväkirjat ja Arto Halosen Prinsessa

Piirrettyjen lisäksi on olemassa monia hyviä prinsessaleffoja, joissa esiintyy eläviä näyttelijöitä. Kaikista paras on kyllä Prinsessapäiväkirjat, jossa näyttelee muun muassa ihana Anne Hathaway. Pidän muistakin hänen elokuvistaan. Nyt kannattaa varoa juonipaljastuksia! Leffan päähenkilö saa tietää olevansa oikeasti prinsessa ja tästä seuraa sitten kaikenlaisia mutkikkaita juonenkäänteitä. Elokuvasta on tehty myös jatko-osa: Prinsessapäiväkirjat 2, joka on melkein yhtä hyvä kuin ykkösosa. Elokuvat ovat hauskoja ja romanttisia, ja on niissä vähän toimintaakin.

Suomalaisista elokuvista pitää vielä mainita Arto Halosen ohjaama Prinsessa, joka ei siis ole samanlainen varsinainen prinsessaelokuva kuin muut edellä mainitsemani nimikkeet, mutta myös ehdottomasti katsomisen arvoinen. Sen päähenkilö ei ole siniverinen kuninkaallinen, vaan hän vain kuvittelee olevansa sellainen, ja elää oikeasti Kellokosken psykiatrisessa sairaalassa. Toivottavasti minun prinsessahaaveiluni eivät johda ihan tuohon saakka. Mutta vitsi vitsinä! Lupaan pysytellä hyvällä polulla harrastukseni kanssa ja jatkaa sen jakamista kanssanne!