Tosielämän prinsessana

Hei taas rakkaat lukijani! Minulla oli jotenkin apea olo tänään. Kaikki tuntuu harmaalta ja tylsältä ja opiskelukiireet painavat. Kun pääsin kotiin, tein heti kaakaota ja muutaman oikein hyvän leivän ja painuin sohvalle viltin alle selailemaan leikekansioitani. En tiedä harrastanko liikaa todellisuuspakoa tämän prinsessaharrastukseni kanssa, mutta ainakin mieleni virkistyi heti, kun pääsin lemppariprinsessojeni pariin. Tänään jäin pohtimaan heistä erityisesti prinsessa Victoriaa, joka on ehdottomasti yksi suosikeistani.

Mietin monesti, millaista on olla tosielämän prinsessana, ei siis minään Disney-elokuvien hahmona, joka vain odottaa uljaan prinssin saapuvan valkoisella ratsullaan ja pelastavan neitokaisen. Tosielämässä tarinat eivät pääty tähän: ”Ja he elivät onnellisesti elämänsä loppuun asti.” Prinsessojen elämästä riittää kyllä kiinnostavaa kerrottavaa tämänkin jälkeen! Jos otetaan esimerkiksi, vaikka jo edellä mainitsemani prinsessa Victoria. Jolla tietysti on oma ihana prinssinsä, Daniel. He vaikuttavat hyvältä parilta.

Opiskelua ja syömishäiriöitä

Mutta eihän prinsessa Victorian elämä todellakaan pyöri vain hänen prinssinsä, kodin ja lasten ympärillä! Jos opiskelu maistuu välillä itsellä puulle, pitää muistuttaa, että kyllä prinsessatkin opiskelevat. Victoriakin on opiskellut vaikka mitä: ainakin ranskan kieltä, Ruotsin taloutta ja hallintoa, valtiotiedettä, historiaa ja rauhan- ja konfliktintutkimusta. Ajatelkaa, että hän on opiskellut jopa kuuluisassa Yalen yliopistossa! Siinä vähän haastetta minullekin. Mutta erityisesti yksi asia minua surettaa.

Victoriahan sairastui opiskeluaikoinaan anoreksiaan. Ja toinen suosikkiprinsessoistani – tai oikeastaan ykkössuosikkiprinsessani – Diana, hänhän sairasti bulimiaa. Syömishäiriöt tuntuvat yhdistävän liian monia prinsessoja. Ehkä heillä on paineita olla täydellisen kauniita juuri asemansa vuoksi ja he sairastuvat tämän vuoksi? Vaikka liiallisessa laihuudessa ei ole todellakaan mitään kaunista. Heidän ulkonäköään voidaan kommentoida julkisuudessa kyllä todella rumasti ja nykyään on vielä somet ja kaikki. Tätä tosielämän prinsessojen piirrettä en todellakaan halua omaan elämääni.

Glamouria ja ylellisyyttä

Kyllä minua kiehtoo prinsessojen elämässä enemmänkin kaikki se kauneus, glamour ja ylellisyys. Juuri näitä hetkiähän minä taltioin esimerkiksi leikekirjojeni sivuille. Tuomaan hieman fantasiaa ja unelmia omaan elämääni! Esimerkiksi kuninkaalliset häät ovat tietysti aina varsinainen tapahtuma ja minulle varsinainen kohokohta. Voi, miksi niitä ei voi olla useammin? Kuten varmasti voitte arvatakin, olin kuin liimautunut tv-ruudun ääreen, kun Victoria ja Daniel saivat toisensa Tukholman Suurkirkossa.

Ihania kuninkaallisia häitä

Victorian ja Danielin häiden jälkeen seurasikin sitten toiset aivan upeat häät, kun prinssi William ja Catherine Middleton saivat toisensa. Diana olisi varmasti ollut todella ylpeä pojastaan. Kyllä tosielämän prinsessojen elämään kuuluu kaikenlaista, niin hyvää kuin pahaakin, glamouria ja varmasti ihan arkisia puuhiakin. Kaikesta huolimatta en aio luopua omista prinsessahaaveistani! Mutta tässä kaikki tältä kertaa, voikaa hyvin rakkaat lukijani, palaan taas pian blogini ääreen.