Lapsuuden unelmani

Viehtymykseni ja kiinnostukseni prinsessoihin on ollut osa minua niin kauan kuin muistan. Aivan pikkuisesta asti. Osasyynsä on varmasti silläkin, että äitini oli aivan innoissaan synnyttyäni ja hänen saatua tytön, jota pukea kuin pikkuprinsessaa. Huoneeni oli sisustettu kirkkaan ja vaaleanpunaisin sävyin ja minulle ostettiin perinteisen tyttömäisiä leluja. Minulle luettiin aina paljon ja pidin erityisen paljon ihan klassisista saduista: Prinsessa Ruususesta, Tuhkimosta sekä Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä.

Rakkaat Barbieni

Olen aina ollut vähän sellainen haaveilijaluonne ja minulla on aika vilkas mielikuvitus. Lapsena rakastin leikkiä prinsessaleikkejä, minkä lisäksi minulla oli valtava määrä Barbie-nukkeja. Oli ihanaa pukea heille toinen toistaan kauniimpia vaatteita ja saattaa heitä toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin. Syntymäpäivinä ja jouluna lahjoista paljastui melkein aina uutukainen Barbie ja uusia vaatteita heille. Olihan minulla myös yksi Ken-nukkekin! Eipä ole hänen elämänsä varmaan ollut helppoa sellaisen naislauman keskellä…

Prinsessaksi kasvamisesta

Kuten jo mainitsin, minulla oli vilkas mielikuvitus ja suurin haaveeni oli, että minusta tulisi isona aivan oikea prinsessa. Ajattelin, että tämä kyllä toteutuisi, kunhan vain kasvaisin isoksi. Välillä saatoin jopa kuvitella, että olin oikeasti syntynyt prinsessaksi, kuningattaren ja kuninkaan tyttäreksi, ja nykyinen perheeni oli adoptoinut minut. Jossain vaiheessa ”oikeat”, biologiset vanhempani sitten tulisivat ja veisivät minut oikeaan kotiini, kuninkaalliseen palatsiin. Onneksi pidin ajatukseni suurimmaksi osaksi omana tietonani.

Sillä näin jälkeenpäin ajateltuna olen ollut kyllä hurjan epäreilu omia, rakkaita, maailman parhaita vanhempiani kohtaan! Eivät ketkään olisi voineet olla parempia vanhempia minulle. He ovat aina tukeneet minua ja olleet mukana unelmissani, vaikkapa näissä prinsessahaaveissani. Tänä päivänä ajateltuna ei ole ihme, että pikkulapset hurahtavat prinsessoihin, onhan meidän populaarikulttuurimme täynnä erilaisia prinsessoita, näiden oikeiden kuninkaallistenkin lisäksi. He myös kiinnostavat monia, sen huomaa jo iltapäivälehdistä ja niiden otsikoista.

Disney-elokuvien ihanat prinsessat

Varmasti yhtenä vaikuttimena sille, että minusta on tullut tällainen tosielämän prinsessa ovat olleet lukuisat Disney-elokuvat, joiden parissa olen niin monet tunnit viihtynyt. Piirroselokuvien prinsessat ovat kaikki niin kauniita ja mahtavan erilaisia, että heidän joukostaan on vaikea valita suosikkia! Klassisten prinsessojen lisäksi minua kiehtoo esimerkiksi Mulanin urheus ja rohkeus sekä Merida, joka on aina valmiina seikkailuihin ja haluaa hallita omaa kohtaloaan. Myös Pocahontasin luontorakkaudessa on jotain minuun vetoavaa.

Unelmani ovat toteutuneet

On siis harhaluulo, että prinsessat olisivat vain kilttejä, tylsiä ja turhamaisia. Mielestäni monet elokuvien ja kirjojen prinsessahahmoista voivat toimia myös hyvinä esikuvina tytöille. Sellaisille, mitä minäkin joskus olin. Muistellessani lapsuuttani, on jotenkin hienoa ajatella, että unelmani isoksi kasvamisesta ja prinsessaksi tulemisesta on omalla tavallaan toteutunut, vaikka en missään kuninkaallisessa palatsissa asukaan. Mutta siinä siis hieman lapsuudestani. Toivottavasti te rakkaat lukijani olette viihtyneet blogini parissa!