Kaikkien aikojen suosikkiprinsessani

Nyt asetin itselleni todellisen haasteen, eli päätin kirjoittaa teille suosikkiprinsessoistani. Vaikeaksi asian tekee luonnollisesti se, että en millään pysty mahduttamaan tähän listaan kaikkia, lupaavia vaihtoehtoja on niin monia! Mutta yritetään. Seuraavassa kerron siis hieman neljästä kaikkien aikojen suosikistani. Heitä yhdistää paitsi kauneus ja uskomaton tyylitaju se, että he ovat tehneet elämässään kaikkea suurenmoista, prinsessana olon lisäksi. Mahtavia naisia, joita pidän ylpeästi esikuvinani. Mutta tämä tulee varmasti esiin kirjoitukseni myötä. Nyt itse prinsessoihin!

Diana – sydänten kuningatar

Ei varmastikaan tule suurena yllätyksenä, että minun(kin) mielestäni kaikkien aikojen prinsessa on Diana. Englannittaren uskomaton elämäntarinansa tekee hänestä todellisen legendan. Ja onhan häntä tituleerattu joskus jopa maailman kuuluisimmaksi naiseksi. Voitte vain kuvitella, että muistan ikuisesti sen päivän, kun kuulin hänen kuolleen, vaikka olin aika pieni silloin. Se oli jotain aivan järkyttävää, enkä voinut aluksi uskoa sitä lainkaan todeksi. Itkin varmaan monta päivää. Ja katsoin tietysti hänen hautajaisensa televisiosta, äidin ja isän kanssa.

Grace Kelly – lahjakas näyttelijätär

Prinsessa Dianan jälkeen aivan ehdoton suosikkini on upea, lahjakas ja myös aivan liian nuorena kuollut Grace Kelly. Hänhän oli aivan uskomattoman hyvä näyttelijä, ja näin nykyajan silmin katsottuna tuntuu aivan järjettömältä, että hänen miehensä Rainier III kielsi häntä näyttelemästä enää naimisiinmenon jälkeen. Mitä lahjakkuuden hukkausta! Aivan kuten Dianan tapauksessakin, on hirveää ajatella, mitä seurauksia avioliitolla onkaan näillä upeille naisille ollut ja miten heidän miehensä ovat olleet esteenä onnelle. Niin monin tavoin traagista.

Ja traagista on luonnollisesti hänen kuolemansa. Kylmänväreet nousevat iholleni vain ajatellessani hänen autoaan suistumassa rotkoon. Ja miten Stephanie, hänen kyydissään ollut tyttärensä ei voi varmaan koskaan unohtaa tapahtunutta ja päästä siitä yli. On surullista, millaista tragiikkaa kaiken ihanuuden ja glamourin keskelle voi mahtua. Se onkin ehkä juuri se seikka, mikä prinsessoiden elämästä tekee niin kiinnostavaa: niin paljon iloa ja niin paljon surua. Vaikka pidän kaikista Grace Kellyn elokuvista, suosikkejani ovat Täydellinen rikos, Takaikkuna sekä Sheriffi.

Monacon ruhtinatar Charlene Wittstock

Seuraavana ihanana prinsessana minun on mainittava Charlene Wittstock, Monacon upea ruhtinatar. Hän on aivan jumalaisen kaunis nainen! Erityisesti hänen astellessaan alttarille ruhtinas Albertin kanssa. Charlenen hääasu oli monella tapaa kuin myös minun unelmieni häämekko – aivan täydellinen. Naimisiinmeno ei nyt tosin ole millään lailla ajankohtaista minulle, eikä avioliitto ole minulle mikään haaveiden täyttymys, joka minun tulee ehdottomasti elämässäni toteuttaa. Mutta ihanista prinsessavaatteistahan minä haaveilen aina, olivat ne sitten häämekkoja tai eivät!

Prinsessa Victoria – aivan naapurista

Suosikkiprinsessojeni listan viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, on prinsessa Victoria. Asiaan vaikuttaa varmasti maantieteellinen läheisyys sekä hänen ihanan maanläheinen luonteensa, sillä hän tuntuu jotenkin niin helposti lähestyttävältä ja mahtavan tavalliselta. Sellaiselta henkilöltä, jonka kanssa voisi tuntua luonnolliselta istua vaikka kahvilla ja rupatella niitä näitä. Lisäksi olen tuntenut jonkinlaista erityistä yhteyttä prinsessa Victoriaan jo senkin vuoksi, että juhlimme syntymäpäiviämme samana päivänä: 14. heinäkuuta. Tässä siis minun lempiprinsessani kautta aikojen! Valitseminen oli kyllä vaikeaa…